"Tri rijeke za Banovinu"

Svima koji iščekuju proljeće kako bi sudjelovali u organiziranim aktivnostima, predlažemo utrku čija staza prolazi prekrasnim predjelima bajkovite Bukovice. Sudjelovanjem u njoj pomažete obnovi potresom pogođenih područja.

Pod surovim padinama Velebita, ovaj kraj obiluje samo ljepotom. I vodom. Kanjonima čak triju rijeka proteže se staza jedne od najpopularnijih utrka u ovim krajevima.

- Ovo je sad neuređena, neodjevena ljepotica, koja izgleda pomalo sumorno, ali u proljeće, kada sve zazeleni i kada se život vrati, to je zaista mjesto na koje bi čovjek želio doći i ostati, govori Đuro Župan, organizator utrke "Tri rijeke za Banovinu".

Nakon nedaća koje su pogodile Lijepu Našu, svakodnevno svjedočimo primjerima humanosti i solidarnosti. Tako je utrka, koja se inače održava u sklopu Zrmanja adventures festivala, ove godine nazvana "Tri rijeke za Banovinu".

- Ovaj smo Trail odlučili ove godine pokloniti njima i svi oni koji budu trčali ili hodali ove godine kroz bajkovitu Bukovicu to će napraviti za Banovinu, znači u stopostotnim iznosu sve kotizacije bit će uplaćene za pomoć nastradalima od potresa, naglasio je Župan.

S obzirom na velik broj sudionika prijašnjih godina, organizatori se nadaju da će prikupljenim novcem uspjeti sagraditi barem jednu kuću.

- Imamo dvije staze, velika staza koja kreće u Muškovcima, uz lijeve obronke kanjona Zrmanje, zatim se veže na kanjon Krupe i u svom prelasku dira se kanjona Krneze i ide prema Kaštelu Žegarskom. Ova staza dugačka je 17 kilometara, a mala staza, koja je dugačka 10 kilometara, ide od Ravnog Golubića, govori Župan.

Trčali ili šetali za Banovinu 24-og travnja, svi su dobrodošli, bez obzira na dob i kondiciju.