Kviz Potjera u finalu TV zabave Zlatnog Studija

Otkada se kviz Potjera, u studenome 2013., počeo emitirati, postao je konstanta prije središnjeg Dnevnika na prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV1). Trenutak opuštanja prije no što nas počnu zasipati surovom stvarnošću. Projekt je stigao do osme sezone, zahvaljujući zanimljivom i televizičnom timu lovaca.

Kviz Potjera nedavno je proslavio 1000. izdanje, a gledatelji nerijetko ovaj kviz umjesto Potjera, zovu lovac. To i ne čudi jer su urednici pametnim odabirom izabrali zanimljive, zabavne, obrazovane, sve u svemu vrlo televizičan tim lovaca koji čine Dean Kotiga, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa, kako piše Jutarnji list. I voditelj kviza se u međuvremenu promijenio kada je 2019. Tarika Filipovića u toj ulozi zamijenio Joško Lokas. Iako Lokasu nije bilo lako, jer takvi su angažmani uvijek nezahvalni, već nakon nekoliko emisija odlično se snašao i Potjeri  udahnuo novi šarm.

Potjera koji uređuje Igor Grković ponovo je stigla do finala medijske nagrade Jutarnjeg lista, Zlatni Studio u kategoriji TV zabava, što ujedno potvrđuje da je kviz i nakon svih godina, i promjena, zadržala svoje obožavatelje.Iza ovog projekta stoji 50-ak ljudi. Osim urednika, voditelja i lovaca, na njemu radi desetak autora pitanja i ljudi iz tehničke realizacije, svi koje zahtjeva jedan takav format. Prošla je godina i za Potjeru zbog korone i epidemioloških mjera bila specifična.

- Zbog aktualnih okolnosti, od ljeta 2020. snimali smo tako da imamo višemjesečnu zalihu za emitiranje. Zbog božićnih i novogodišnjih blagdana i nesnimanja u tom razdoblju zaliha je trenutačno jednomjesečna. Inače, termine snimanja odredimo na početku sezone i svaku emisiju pripremamo desetak dana do dva tjedna prije snimanja, što uključuje izbor pitanja, lektorsku i fonetsku obradu sadržaja, odabir natjecatelja – objasnio je urednik Potjere Igor Grković.

I dalje dobivaju brojne prijave za emisiju, a Grkovića posebno veseli što je među njima puno 18-godišnjaka koji su jedva dočekali punoljetnost da se mogu prijaviti na kviz. No, nije samo korona obilježila Potjerinu lanjsku godinu nego i rekordni iznos od 294.000 kuna koje je osvojila ekipa predvođena poznatim kvizašem Robertom Lojpurom u emisiji emitiranoj potkraj rujna 2020.

- Sva četvorica natjecatelja plasirala su se u završnu potjeru, pobijedili Krešu i pojedinačno odnijeli kući oko 10.000 eura. Vjerojatno im je najveći izazov nakon emisije bio što su o njoj morali šutjeti gotovo četiri mjeseca do emitiranja, jer su je snimali početkom lipnja... – kazao je za Jutarnji list Grković.

Ako je i vama omiljeno opuštanje prije dnevne doze informacija kviz Potjera, svoj glas podrške možete dati online ili pak slanjem kupona koji izlaze u magazinu Jutarnjeg lista – Studiju, zaključno s 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.