Željkin Basic trening for life

Željka Šoštar Burek već je godinu dana Zabočanka. Sa suprugom Ivanom, iako su oboje iz Velikog Trgovišta, skrasila se u Zaboku. Instruktorica programa "basic trening for life" svoju je ljubav prema pokretu i sportu gajila odmalena.

10 godina Željka se bavila streljaštvom i to veoma uspješno, a trčanje, biciklizam i boravak u prirodi bili su i ostali njezin najdraži način provođenja slobodnog vremena. Suprug je, smije se Željka, zaslužan što je otišla u dvoranu za body building. To je bio trenutak kada se odlučila  educirati za trenericu. U početku jer je htjela bolje razumjeti pokret, a danas da bi to znanje prenijela drugima.

Najveće joj je zadovoljstvo kada im pomogne svojim znanjem. Ubrzo je Željka prostor za garažu prenamijenila u dvoranu za vježbanje. Ondje vježba za sebe, ali i podučava druge. Trening je namijenjen svima bez obzira na dob, rekreativcima, početnicima ili naprednim sportašima. Rad s ljudima, objašnjava Željka, obostrani je proces navikavanja i razumijevanja.

No Željka je i magistrica edukacijske rehabilitacije u centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i radi s djecom s teškoćama u razvoju. Strpljiva i veoma precizna, Željka sve vježbe izvodi i pokazuje s razumijevanjem cijele strukture pokreta. Dobrobit vježbanja poznata je svima, no veoma je važno da instruktor zna prenijeti položaje, način i učestalost ponavljanja, da bi vježbanje bilo korisno.

Metodika rada za Željku je presudna. U svojem rehabilitacijskom radu pa tako i ovdje u dvorani, to je alat koji vas i polaznike vodi do uspjeha.  A Zabok i okolica veoma su aktivni, hvali Željka svoje sugrađane i susjede. Naviknuta na žustre treninge, rad oko kuće, ali i na druženje s obitelji, ne propušta duge šetnje, svjež zrak, opuštanje.

A planovi za budućnost sažeti su u jednoj riječi. Edukacija. Ključno je to za nastavak rada na oba polja njezina zanimanja. Ništa se ovdje ne forsira, smije se i dodaje kako ima sjajnu podršku supruga i ostatka obitelji te da se svaka prilika treba iskoristiti.