Šareni smoothie, novi desert ili tradicionalna jela?

Već ste dva tjedna kod kuće s djecom, i nemate više ideja što kuhati? Zavirili smo za vas u videoteku naše multimedijske usluge HRTi, u potrazi za korisnim sadržajima za ove #ostanidoma dane i u Gastro kutku iz Magazina pronašli zanimljive serijale koji će vam otvoriti svijet gastro delicija širom svijeta.

Ostanku doma obično se veselimo, dakako pod sretnijim okolnostima, ali što je tu je - svi smo u istom sosu, ne predajte se nervozi ili depresiji već uživajte u aktivnostima za koje u ritmu odlaska na posao nemate vreemena. Nudimo vam provjerene aktivnosti koje možete provoditi i s ukućanima, kako biste spojili ugodno s korisnim.
 
Vježbanjem i kod kuće održite zdravlje

Uzgojite hranu na balkonu, terasi ili malom vrtu

Pravo je vrijeme da krenete sa zdravijom prehranom, a najbolji početak nudi jutarnji obrok u čaši. U "Zdravom predahu" vodimo vas u šareni svijet smoothija kojim ćete, možda već danas, zamijeniti komad pizze. Smoothie nam daje energiju za početak dana. Voćni, povrtni, miješani, s raznim dodacima - dajte mašti na volju!

Koji je najbolji ljetni smoothie? 

Ako preferirate dobru tradicionalnu hranu, u "Jelovnicima izgubljenog vremena", emisiji koja je čitavo desetljeće naraštaje držala prikovanima uz male ekrane, otkrijte pomalo zaboravljene recepte. Poznati hrvatski pisac i gastronom Veljko Barbieri upoznaje nas s namirnicama i pripravljanjem jela iz svih hrvatskih krajeva, a svaki ima svoju priču. Od baranjskog fiša, zapadnoslavonskog soma u vrhnju, goranske i ličke pastrve, istarskog rižota od ribe i plodova mora, do čobanca, srnećih ražnjića, međimurskog mesa v poculici, ličke i paške janjetine i kozletine i mnogih drugih specijaliteta...

Recepti u rubrici "Dobar tek" u Magazinu portala HRT-a


Volite li deserte, tu je "Slatka kuharica" Petre Jelenić koja spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom, a u svakoj emisiji posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od predviđenih odredišta.

Ukoliko ste početnik, tu je petominutna "Škola kuhanja", koju je pripremio stručni tim gastronomsko-edukacijskoga centra Gastronomada. Jela pripremaju i predstavljaju kuhari amateri, ljudi različitih zanimanja i dobi, a njihova je jedina životna poveznica velika ljubav prema kuhanju.

Mobitele, tablete ili tipkovnice u ruke i upustite se u novu gastro avanturu uz HRTi. Uključite i klince i spojite ugodno s korisnim.