5. rujna 1921. - Rođen Branko Knezoci

Bio sam na putovanju kao reporter sa zadatkom da napišem nekoliko reportaža iz mediteranskih zemalja. Za vrijeme jednomjesečnog boravka na brodu vidio sam svu težinu i očaj mornara koji nije u luci dobio pismo iz svog rodnog kraja. Nakon povratka u zemlju predložio sam redakciji da pokušamo uvesti emisiju koja bi bila okrenuta moru i pomorstvu!

Tako se u ljeto 1952. u 18.30 na Radio Zagrebu počela emitirati  najdugovječnija i najpopularnija radijska emisija namijenjena pomorcima. Osmislio ju je vrsni reporter Branko Knezoci koji se rodio 5. rujna 1921. u Zagorju.

Branko je bogatu novinarsku karijeru počeo u Narodnom listu. Od 1948. do 1968. bio je urednik Gospodarstvene rubrike Radio Zagreba. Šesnaest je godina uređivao „Emisiju za pomorce“ koju su oduvijek rado slušali pomorci na svim morima i oceanima. Emisija je prenosila pozdrave članova obitelji i na taj način beskonačno duge mornarske sate barem na neko vrijeme pretvarala u obiteljski susret putem etera.

Branko Knezoci prepustio je emisiju drugima, a on je novinarski posao nastavio na Televiziji Zagreb kao urednik Dnevnika koji se od 1968. počeo svakodnevno emitirati. Tri godine poslije vratio se onom što je oduvijek najviše volio – reporterstvu. Njegov su teren bili i ostali brodovi i brodogradilišta.
Uređivao je emisiju „Na moru i na kraju“. Kao slobodni autor snimio je više filmova. Za svoj rad dobio je nagradu Društva novinara Hrvatske za životno djelo. Otvoren i srdačan, odgajao je buduća velika televizijska imena. Branko Knezoci umro je 2009. Zagrebu.