Drago Diklić: Od Trnja do zvijezda i natrag

Naš veliki umjetnik i kantautor, i jedan od najpoznatijih Trnjanaca, Drago Diklić nastupit će u vrtu Pogona Jedinstvo uz zagrebački savski nasip 22. rujna. Ulaz na koncert je besplatan.

Pogon Jedinstvo počinje svoju jesensku sezonu koncertom Drage Diklića koji ove godine obilježava 65 godina svoje bogate glazbene karijere, stoji u najavi u kojoj organizatori napominju da će na koncert, koji počinje u 19 sati, Diklića pratiti glazbenici Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitari, Mladen Baraković na basu, te Josip Cvitanović na bubnjevima.

Iz Pogona Jedinstvo pozivaju sve zainteresirane da prije koncerta zaigraju badminton s organizatorima ili otkriju novu igru Molkky, finsku verziju boćanja, te razgledaju umjetničke radove talentiranih učenika Škola primijenjene umjetnosti i dizajna.

Drago Diklić kralj je zagrebačkih šansona i hrvatskih evergreena, podsjećaju organizatori dodajući da je karijeru započeo 50-ih godina 20. stoljeća kada je svirao i pjevao na zagrebačkim plesnjacima. Glazbom se profesionalno počinje baviti 1958. godine kada odlazi u inozemstvo. Nakon povratka u Zagreb osniva orkestar „Profesionalci“ te 1962. počinje pisati vlastite kompozicije.

Godine 1971. preuzima Zagrebački festival zabavne glazbe, stoji u najavi koncerta u kojoj se ističe i da je dobitnik mnogih nagrada i priznanja, među ostalim Porina za životno djelo.

Njegove pjesme “Još samo večeras”, “Oprosti, volim te”, “Ja ti dajem sve”, “Poklonit ću ti jesen svog života”, “Opet si plakala”, “Zašto ovaj dan ne traje”, “Za sve je kriva moja ljubav” i “Igra života” spadaju među vrhunce domaće popularne glazbe. Uz to, Drago je i strastveni igrač bridža i predsjednik Zagrebačkog bridž saveza, poručuju organizatori.

Ovaj stari Trnjan i zaljubljenik u svoj kvart, na Jedinstvenoj vrtnoj zabavi svirat će upravo u vlastitom susjedstvu, stoji na kraju poziva na koncert.